Mercedes hakee viidettä perättäistä tuplamestaruuttaan eilen julkaistun W09-auton avulla. Talli luottaa peruskonseptissaan viime vuonna käyttöön ottamaansa ratkaisuun, siinä missä moni kilpailija on joutunut tekemään muutoksia kalustoonsa täksi kaudeksi.

Mercedeksen ja kilpakumppani Ferrarin suurin yksittäinen ero viime vuonna oli autojen ero akselivälityksessä. Mercedes luotti huomattavasti pidempään versioon italialaistalliin verrattuna. Voimasuhteet vaihtelivat hieman ratakohtaisesti, mutta kokonaisuutena Hopeanuolen ratkaisu osoittautui toimivammaksi.

Tämän seurauksena Ferrari muutti omaa tämän vuoden autoaan vastaamaan enemmän Mercedeksen ratkaisua. Mercedes päätti puolestaan pysyä täysin viime vuoden linjalla.

– Tällä akselivälillä jatkaminen oli päätöksemme jo aikaisessa vaiheessa. Sen jälkeen keskittyminen tämän ratkaisun hiomiseen oli helppoa, sillä meidän ei tarvinnut pyörittää vaihtoehtoista suunnitteluprojektia tämän rinnalla. Olen erittäin varma, että ratkaisu oli täysin oikea, tallin tekninen johtaja James Allison totesi auton julkistustilaisuudessa.

Allison uskoo tallin olevan vahvoilla tulevalla kaudella juuri siksi, koska se on jo vuoden kokeneempi nykyisestä ratkaisustaan.

– Jo olemassaoleva tieto tulee vaikuttamaan tämänkin kauden autoon. Kun olemme varmoja tämän akselivälin toimivuudesta, olisi hölmöä muuttaa sitä.