Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on ollut yksi Halo-turvakaaren suurimmista kriitikoista alusta asti. Perinteitä arvostavan F1-jehun mielestä turvalaite on niin hirvittävä, että haluaisi tuhota sen moottorisahalla.

Saksalaistallin uusi luomus mykisti yleisöään torstaina Silverstonessa pidetyssä julkistustilaisuudessa. Virtaviivainen kilpuri esitteli uutta aerodynaamista muotoilua ja päivitettyä värimaailmaa.

Wolff oli tallinsa uutuuskilpuristaan ylpeä. Ainoa seikka, joka miestä närästi oli kummallisen muotoinen Halo. F1-konkari myönsi lehdistölle, että toivoisi pääsevänsä turvalaitteesta eroon vaikka voimakeinoin.

– Jos minulla olisi moottorisaha, leikkaisin tuon suoraan irti. Meidän pitää miettiä kuljettajien turvallisuutta, mutta olemme kehittäneet jotain, joka ei ole ulkonäöllisesti miellyttävä, Wolff lohkaisi Motorsportille.

Vitsailustaan huolimatta Wolff korosti olevansa oikeastikin sitä mieltä, että turvakaaren suhteen tehtiin virhe. Mercedes-pomon mielestä asiaan on löydettävä jokin toimivampi ratkaisu.

– Meidän täytyy ryhtyä toimeen ja keksiä jokin ratkaisu, joka näyttää paremmalta. Se on massiivinen lisäpaino keskelle autoa, ja se sotkee auton tasapainon täysin.