McLaren on F1-sarjan jättiläinen, vaikka menestys on karttanut jo vuosia – jo 20 vuoden raastava odotus

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Kun tavallista kaduntallaajaa pyydetään listaamaan F1-talleja, osaavat lähes kaikki numetä Ferrarin. Mutta toinen todella usein esille nostettava nimi on McLaren, kiitos vuosikymmeniä pitkän menestysajanjaksonsa.

Vuodesta 1966 formuloissa esiintynyt Bruce McLarenin perustama kilpatalli on sarjan menestyneimpiä. Tallin palkintokaapista löytyy kaikkiaan kahdeksan valmistajien ja 12 kuljettajien maailmanmestaruutta, 182 osakilpailuvoittoa ja 155 paalupaikkaa. Kunnioitettavia lukuja kaikki.

Upea historia ei kuitenkaan ole liiemmin lämmittänyt tallia viime vuosina. Talli on romahtanut kauaksi takavuosien loistostaan.

Honda-aikakauden pettymykset ovat varmasti tuttuja jokaiselle, mutta tarkasteltaessa muitakin merkittäviä saavutuksia on talli kyntänyt ilman menestystä jo aivan liian pitkään. Tuntuu hurjalta ajatella, että tallien kannalta tärkein pysti on viimeksi matkannut tallin tehdastiloini 20 vuotta sitten.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!


VOITA F1-KISAMATKA!
Mikäli Instagram-tilillämme on 10 000 seuraajaa kauden loppuun mennessä, arvomme yhden kahden henkilön palkintomatkan ensi vuoden Unkarin osakilpailuun.
Käy seuraamassa Suomen kuuminta moottoriurheiluun keskittyvää IG-tiliä täältä

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon