F1:n kärkikolmikon Mercedeksen ja Ferrarin taistelu on ollut viime vuosina äärimmäisen tiukkaa. Nyt tilanne on muuttumassa. Kuljettajien hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton uskoo, että MM-kamppailu on kiristymässä entisestään.

Viime kautena mestaruus ratkaistaan käytännössä vain Ferrarin ja Mercedeksen välillä. Kolmanneksi kovin haastaja Red Bull vasta väläytteli voimiaan, mutta jätti vielä toivomisen varaa.

Kärjen MM-taistelu on muuttumassa täksi kaudeksi. Lewis Hamilton arvioi, että Red Bull nousee uuden autonsa voimin kunnolla mukaan mestaruusvääntöön.

– Kun ajatellaan, kuinka tiukka kilpailutilanne meillä oli Ferrarin ja Red Bullin kanssa viime kauden lopussa, uskon kamppailun olevan ensi vuonna entistä rankempaa. Red Bullin kehityskäyrä oli viime vuonna todella jyrkkä. Aluksi he olivat meitä sekunnin jäljessä, mutta sitten he kirivät eron nopeasti kiinni, brittitähti valotti F1 Planetille.

Hamilton ei myöskään sulje ulos neljännen haastajan mahdollisuutta.

– Mistäpä sitä tietää, joku neljäskin talli saattaa nousta vielä mukaan taisteluun. En osaa sanoa tarkalleen mitä McLarenille kuuluu, mutta toivottavasti he ovat mukana kisassa ja vääntö tulee olemaan vielä tiukempaa, Hamilton hehkutti.