Viime vuosina upeisiin tekoihin F1-radoilla yltänyt Force India joutuu kiristämään vyötään todella tiukalle. Huhut kertovat tallin rahatilanteen olevan tällä hetkellä erittäin huolestuttavalla tasolla.

Thejudge13.com-sivusto kertoo kahdella edellisellä kaudella upeasti neljänneksi valmistajien sarjassa sijoittuneen tallin joutuneen etsimään kaikki keinot hankkiakseen rahaa kasaan tulevan kauden kilpurin kehitystyössä.

F1-sarja maksaa talleille palkintorahoja tasaisesti läpi vuoden, mutta maksua ei suoriteta talvitauon aikana. Tämä on ongelmallista, sillä uuden auton kehitystyön ollessa kiivaimmillaan olisi rahalle juuri tähän vuodenaikaan suuri tarve.

Sivusto kertoo tallin ilmoittaneen työntekijöilleen jäädyttävänsä heille tarkoitetut bonukset, jotka olivat kiitos erinomaisesti sujuneesta viime kaudesta. Säästö on pieni, vain yksi miljoona punta, mutta se kertoo oleellisesti kuinka tiukoilla talli on taloudellisesti.

Kyseessä on väliaikainen ratkaisu, sillä 2500 punnan suuruinen bonus on tarkoitus kilahtaa jokaisen työntekijän tilalle myöhemmin, kun kausi on jo käynnistynyt.

Force India vaihtaa nimeään tulevaksi kaudeksi. Tämän on tarkoitus helpottaa sponsoreiden haalimista, sillä Intia-nimi ei ole monelle tukijalle houkutteleva vaihtoehto liian rajatun markkina-alueen vuoksi.