Kuljettajien turvallisuuden eteen ollaan valmiita tekemään kaikkensa käytännössä jokaisessa moottoriurheilusarjassa. Viime vuosina kehitteillä on ollut erilaisia päähän kohdistuvia iskuja vastaan suunniteltuja turvaratkaisuja.

F1 on päättänyt valita suojakseen Halo-turvakaaren, joka antaa suojaa isoja esineitä, kuten irtorenkaita vastaan. Juuri kukaan ei ole suojaratkaisun ulkonäön kannattaja, mutta koska sen turvallisuutta parantavat ominaisuudet ovat kiistattomat, tullaan se näkemään F1-autoissa jo tulevalla kaudella.

Pohjois-Amerikassa turvallisuutta on lähdetty parantamaan erilaisella ratkaisulla. IndyCar-sarja testaa tänä viikonloppuna Phoenixin ovaaliradalla autoissaan suurta tuulilasia muistuttavaa suojakuomua, joka antaa kuljettajille suojaa myös irtoromunpaloja vastaan.

Ovaalikilpailuissa vauhdist ovat hurjia, ja pienikin osa voi tehdä tuhoisaa jälkeä osuessaan huonoon paikkaan. Moottoriurheilun ystävien muistissa on varmasti Justin Wilsonin menehtyminen juuri tällaisessa onnettomuudessa 2015.

Katso kuvat suojaratkaisusta IndyCarin kotisivuilta tästä.