F1-autoihin kaudelle 2018 pakolliseksi turvavarusteeksi tulevan Halo-turvakaaren kovat vaatimukset saattavat aiheuttaa joillekin talleille ongelmia, arvelee McLaren-tallin insinööriosaston johtaja Matt Morris.

Halo-turvakaaren täytyy kestää testit läpäistäkseen voimia, jotka Mercedeksen teknisen johtajan James Allisonin esimerkin mukaan vastaavat lontoolaisen kaksikerroksisen bussin asettamista auton päälle. Morris kertoo Motorsport.comin artikkelissa McLarenin valmistautuneen testeihin rakentamalla useita erilaisia testiosia. Esitestit johtivat myös muutostöihin auton rungon suhteen.

– Se oli täpärällä. En voi sanoa meidän menneen testeistä heittämällä läpi. Mukaan mahtui muutamia sydämentykytyksiä aiheuttavia hetkiä, Morris kommentoi.

Morris kuvaili testejä pelottavaksi katseltavaksi. Vaatimukset ovat hänen mukaansa niin suuria, että joillakin talleilla testien läpäiseminen voi osoittautua ongelmaksi.

– Testit ovat niin äärimmäisiä, että en olisi yllättynyt, jos joillakin on ongelmia. Toivottavasti ei, sillä haluamme saada kaikki tallit mukaan talvitesteihin, Morris totesi.

F1-sarjan talvitestit käynnistyvät Barcelonassa 26. helmikuuta. Tallien on läpäistävä Halo-testit saadakseen luvan osallistua talvitesteihin.

Alla olevalla videolla Mercedeksen James Allison selittää, mistä Halo-turvakaaressa on kysymys:

Jos video ei aukea yllä, avaa se tästä.

Lähde: Motorsport.com