Yllättävän talviset olosuhteet ovat koetelleet Formula 1:n kauden avaavia Barcelonan testejä. Keskiviikon testipäivä on menossa näillä näkymin kokonaan hukkaan, eikä sitä voida tallien pattitilanteen vuoksi korjata.

Talvitestien kolmas päivä on menetetty jo lähes varmasti. Loogisin ratkaisu olisi siirtää testejä jollekin muulle päivälle. Päätös ei synny aivan niin helposti kuin voisi kuvitella.

FIA:n sääntökirjan mukaan testipäivän siirtäminen vaatii kaikkien kymmenen tallin suostumuksen. Vaikka muut tallit olisivatkin valmiita vaihtamaan päivää, hankaavat Ferrari ja Williams Motorsportin tietojen mukaan vastaan.

Ferrari ja Williams ovat ehtineet sopia jo perjantaille ja lauantaille yksityisiä kuvauspäiviä, eivätkä halua muuttaa aikataulujaan lainkaan.

Aikatauluongelmien lisäksi asiaan liittyy muitakin ongelmia. Edestakaisin matkustaminen tallien päämajojen ja Espanjan välillä vain yhden ylimääräisen testipäivän vuoksi olisi vaikeaa ja kallista.

Kaiken lisäksi FIA:n säännöt määräävät testien kestoille ylärajan. Jos keskiviikko laskettaisiin sääongelmista huolimatta kattojärjestön kirjoissa osaksi testiviikkoa, ei ylimääräistä testipäivää voitaisi järjestää muutenkaan.

Lähde: Motorsport