F1:n pohjamutien raataja iloitsee Ferrarin tuesta – ”Voimme kuroa aukon umpeen”

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Sauberin viime kausi meni täysin penkin alle. Talli oli jo lähellä luopua yhteistyöstään Ferrarin kanssa ja vaihtaa Hondan moottoreihin. Uusi tallipäällikkö Frederic Vasseur päätti kuitenkin viime hetkillä jatkaa Ferrari-sopimusta, ja on ollut ratkaisuunsa tyytyväinen.

F1-sarjan pohjamudissa rämpinyt talli teki viime vuoden loppupuolella korkean profiilin sponsorisopimuksen Alfa Romeon kanssa. Yhteistyö Ferrarinkin omistavan Fiatin emoyhtiön kanssa takasi tallille italialaisten tuen kerralla useammaksi vuodeksi.

Vasseur on ollut päätöksestään varsin mielissään uuden kauden alla. Tallipomon mielestä parasta Ferrarin tuessa on se, että talli pystyy haastamaan itseään suurempia talleja.

– Uskon, että voimme kuroa aukon umpeen. Ilman sitä budjettia Mercedestä on vaikea haastaa. Force India on hyvä malli siitä, sillä he työskentelevät Mercedeksen kanssa kuten me Ferrarin kanssa, Vasseur kehui Autosportin haastattelussa.

Sauberin nokkamies tietää kuitenkin sen, että uuden nousun rakentaminen vaatii jopa vuosien työn. Esimerkkiä talli on ottanut hänen mukaansa Force Indiasta, joka nousi Mercedeksen tuella vuosien saatossa yhdeksi F1:n kärkihaastajista.

– He ovat hyvä esimerkki siitä, mitä me voisimme saavuttaa tällä projektilla. Force Indiallakin kesti aikaa tuottaa tuloksia. Yhdessä välissä he tuskailivat top 10:een pääsyn kanssa. Heillä oli pitkäaikainen projekti, ja vuosien mittaan he nousivat kovimpien vauhtia kohti. Meidän täytyy lähestyä asiaa samalla tavalla, Vasseur pohti.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!