McLarenin F1-talli ei halua nähdä Fernando Alonsoa edustamassa Toyotaa huippubrändin edustustilaisuuksissa. Brittimerkki on ykköstähdestään sen verran tarkka, että vaatii miehelle mahdollisimman pientä roolia Toyotalla varsinaisen kilpa-ajon lisäksi.

Vaikka F1:n entinen maailmanmestari saikin siunauksen Le Mans -haaveilleen työnantajaltaan, McLaren odottaa miehen muistavan edelleen töidensä tärkeysjärjestyksen. Harvinaisen sivutoimen mahdollistaa vain brittitallin tyytyväisyys Alonson panokseen.

McLarenin tallipäällikkö Zak Brown myönsi tällä viikolla lehdistöllle, että talli vaatii formulatähdelle mahdollisimman vähäistä roolia Toyotan operaatiossa.

– Fernandon työ on käytännössä rajoitettu vain Toyotan auton ajamiseen. Kaupallisten esiintymisten, sponsorisopimusten ja markkinointiasioiden suhteen hänen käyttönsä tulee olla minimissään, F1-pomo jyrähti The Driven mukaan.

Brown selvensi McLarenin Wokingin tehtaalla pidetyssä tiedotustilaisuudessa laajasti uutisoidun Toyota-pestin taustoja. Tallijehun mukaan kyseessä on käytännössä vain hyvin ainutlaatuinen poikkeuslupa kokeilla Le Mansin voittamista.

– Hänhän on vain lainassa meiltä. Pääsimme Toyotan kanssa sellaiseen yhteisymmärrykseen, että hän voi ajaa autoa. Hän ei kuitenkaan pääse kiertämään maailman ympäri Toyotaa markkinoimassa, Brown täräytti.