Formula 1:n maailmassa vuosikausien ajan toiminut Ross Brawn on nähnyt sarjan sisällä useita muutoksia. Välillä ne ovat olleet askelia parempaan suuntaan, mutta usein eivät. F1:n uuteen omistajatahon Liberty Median toimintafilosofiaan brittikonkari on kuitenkin tyytyväinen.

Brawnin mielestä Liberty on tehnyt loistavan ratkaisun asettaessaan lajin fanien katselukokemuksen tärkeysjärjestyksen kärkeen.

Amerikkalaisyritys on ajamassa sarjaan sisään useita merkittäviä uudistuksia esimerkiksi tv-lähetyksiin ja sosiaalisen median vuorovaikutukseen.

– Luulen, että se mikä nyt on muuttunut erityisesti on filosofia. Heidän filosofianaan on nyt, että fanit ovat kaikista tärkeimpiä ja haluamme luoda maailman parhaan urheiluspektaakkelin, Brawn hehkutti Business Lifelle.

Formuloiden veteraani tiedostaa kuitenkin sen, että kehityksen tulokset eivät näy aivan hetkessä. Pikavoittoja on turha odottaa, vaan edessä on jopa vuosien työ.

– Tulee viemään paljon aikaa, että saamme hankittua ja kerättyä kaiken tarvitsemamme tiedon lajin tilasta. Se pitää analysoida ja alkaa toteuttaa hiljalleen uudistuksia, jotka tekevät tästä lajista entistä mahtavamman. Puhumme noin kahden tai jopa viiden vuoden aikavälistä, Brawn valotti.