Formula 1 päätti kiristää moottorisääntöjään kaudeksi 2018. Tänä vuonna tallit saavat kuluttaa kauden mittaan vain kolme konetta yhtä autoa kohti. Tiukka rajoitus ei kuitenkaan aiheuta harmaita hiuksia Haasin F1-tallille, joka luottaa moottoritoimittajansa Ferrarin tekniikkaan.

Tallin omistajan Gene Haasin mukaan kolmen moottorin rajoitus ei huoleta amerikkalaistallia ollenkaan. Hän vakuutti Crash.netille, että Ferrarin vuosien mittaiseen kehitystyöhön koneen parissa voi luottaa.

– Mielestäni sama juttu pätee kaikissa asioissa – mitä enemmän vuosia moottorin kehittämiseen on käytetty, sitä luotettavampi se on. En epäile lainkaan, etteivätkö he selviytyisi vuodesta kolmella koneella, Haas sanoi.

Jenkkipohatta näkee etuna myös sen, että moottorien tehojen säännöt eivät muuttuneet tulevaksi kaudeksi käytännössä lainkaan.

– Heillä ei tule olemaan mitään kamalaa tarvetta päivityksille, sille koneiden hevosvoimat ovat hieman jämähtäneet paikalleen. En näe mitään syytä epäillä, etteivätkö he pärjäisi nykymuotoisen paketin kanssa tällä kaudella.