Williamsin F1-tallin perustajan Sir Frank Williamsin tytär Claire Williams valotti tuoreiden kuljettajavalintojensa taustoja. Williams päätyi omistajansa mukaan Sergei Sirotkiniin paljolti sen vuoksi, että talli panostaa mielellään nuoriin lupauksiin.

– Williamsin periaatteena on aina ollut nuorten kuljettajien nostaminen pinnalle. Se on aina ollut filosofiamme. Sergei sopii juuri tähän ajatteluun. Pitkän valintaprosessin jälkeen olen innoissani vuoden 2018 kokoonpanomme julkistamisesta. Odotan innoissani sen näkemistä, mitä tuleman pitää ensi kaudella, Williams kommentoi Crash.netille.

Sirotkin oli pitkäksi venähtäneessä kilvassa tallin viimeisestä kisakuskin sopimuksesta puolalaisen F1-konkarin Robert Kubican kanssa. Lopulta kisa ratkesi venäläisen hyväksi.

Brittitallin tekninen johtaja Paddy Lowe oli Claire Williamsin kanssa samoilla linjoilla. Kuljettajavalinta ratkesi hänen mielestään sekä venäläislupauksen näyttöihin Abu Dhabin testeissä että kehityspotentiaaliin.

– Viime kädessä Sergei vakuutti meidät ajonopeudellaan ja lahjakkuudellaan sekä teknisellä palautteellaan. Hänen työmoraalinsa näkyi hienosti niin radalla Abu Dhabissa kuin tehtaallakin. Olen aivan mielissäni, että hän liittyy tiimiin Lance [Strollin] seuraksi, Lowe kehui Crash.netin haastattelussa.

Kuljettajavalinnan syiksi on arvioitu mediassa muitakin kuin pelkkiä ajotaitoja. Tietojen mukaan Sirotkinin taustalla on rahakas venäläinen pankki, joka oli valmis sijoittamaan suojattiinsa paljon rahaa.