Toyotalle juuri siirtynyt Ott Tänak ei aio tyytyä ensi kaudella mihinkään vähempään kuin maailmanmestaruuteen. Virolaiskuski uskoo vasta julkistetun uuden Yaris WRC:n olevan niin hyvä auto, että tallilla on nyt reilusti parempi mahdollisuus MM-pokaliin nostoon.

30-vuotias virolainen ajoi vielä viime kaudella menestyksekkään M-Sportin riveissä. Tänak halusi kuitenkin täksi vuodeki Toyotalle nähtyään Tommi Mäkisen johtaman tallin potentiaalin.

– Näin, kuinka paljon potentiaalia siellä oli ja halusin varmistaa pääseväni osaksi sitä tulevien vuosien ajaksi. Tavoitteemme Toyotalla on sama. Tähtäimessä on mestaruuden voittaminen, rallitähti valotti WRC:n verkkosivujen haastattelussa.

Tänak tekee debyyttinsä jyväskyläläisen tallin nimissä ensi viikolla perinteikkäässä Monte Carlon MM-rallissa. Virolaiskuski odottaa pärjäävänsä mainiosti tuoreen Yariksen ratissa haastavan rallikilpailun jäisillä vuoristoteillä.

– Ilmassa on paljon innostusta ensimmäistä Toyotan ralliani kohtaan. Totuttelen vasta tiimiin, mutta tunnen oloni todella tervetulleeksi. Valmistautuminen on mennyt oikein hyvin, Tänak kehui.

Rallitähti jakoi tunnustusta myös viime kaudella WRC-debyyttinsä tehneelle työnantajalleen.

– Talli teki todella hienoa työtä viime vuonna. Vaikka se oli heidän ensimmäinen kautensa, he olivat heti erittäin kilpailukykyisiä.