© Kuva: Getty Images

Vihoviimeiseksi jääneen F1-tallin pomo uskoo parempaan vuoteen – ”Meillä on nyt aivan uusi projekti”

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Sauberin viime vuosi oli lähes painajaismainen. Ferrarin koneilla ajaneen tallin auto valmistui aivan liian myöhässä, eikä sarjan pohjamudissa rämpinyt talli saanut kärkeä enää missään vaiheessa kiinni. Tallilla riittää kuitenkin optimismia ensi kaudelle, kertoo Sauberin tallipäällikkö Frederic Vasseur.

– Nyt meillä on aivan uusi projekti. Sauber aloitti työn viime vuonna todella myöhään, mutta vuoden 2018 projekti on juuri aikataulussa. Ensimmäiset testit Barcelonassa kertovat meille, missä olemme menossa, Vasseur intoili Auto Hebdon haastattelussa.

Vasseur painotti kaikista suurimman edun olevan uusimman moottorin saamisessa. Viime vuonna Sauber joutui ajamaan vanhalla edellisvuoden koneella.

– Kaikista tärkeintä on kuitenkin vuoden 2018 Ferrarin moottorin saaminen. Se menee kaiken yläpuolelle. Se on meille suuri askel eteenpäin. Meillä on nyt aivan uusi filosofia auton kanssa.

Viime vuoden auton rakentaminen meni täysin pieleen. Sauber huomasi jo heti talvitesteissä, että auto oli täynnä pahoja vikoja.

Vuonna 2016 Sauber oli myös todella pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa. Talli pelastui käytännössä lähes kokonaan ruotsalaiskuski Marcus Ericssonin taustalla toimivan bisneskonsortion tuen ansiosta.

– Meillä ei ollut viime vuonna vain yhtä heikkoa pistettä. Sen sijaan se oli monien ongelmien summa kaudelta 2016. Vuoden 2017 auto valmistui todella myöhässä. Se oli uusi projekti, joka oli kuusi kuukautta myöhässä. Jos auto on niin pahasti jäljessä, muita on enää äärimmäisen vaikea saada kiinni, Vasseur huokaili.

Sauber päätti ravistella pakkaansa muillakin osa-alueilla kuin auton kehityksessä. Talli antoi kenkää Pascal Wehrleinille ja palkkasi hänen tilalleen Ferrarin junioriohjelmasta ponnistavan Charles Leclercin. Sauber lyö hynttyyt yhteen myös italialaisbrändi Alfa Romeon kanssa, joka ryhtyy tallin pääsponsoriksi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!


VOITA F1-KISAMATKA!
Mikäli Instagram-tilillämme on 10 000 seuraajaa kauden loppuun mennessä, arvomme yhden kahden henkilön palkintomatkan ensi vuoden Unkarin osakilpailuun.
Käy seuraamassa Suomen kuuminta moottoriurheiluun keskittyvää IG-tiliä täältä

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon