Sauberin tallipäälliköksi kesken viime kauden pestattu Frederic Vasseur on paljastanut tehneensä ensitekijöikseen suuren päätöksen sveitsiläistallin tulevaisuutta koskien.

Vasseur nousi sarjan tyvipäähän jumiutuneen tallin johtoon viime kesänä sen jälkeen, kun tallia aiemmin luotsannut Monisha Kaltenborn savustettiin luopumaan tehtävästään.

Kaltenbornin aikakauden yksi viimeisistä teoista oli Sauberin liittyminen Honda-leiriin kaudeksi 2018. Vaikka japanilaismerkin yhteistyö mahtitalli McLarenin kanssa olikin osoittautunut tuskalliseksi, uskoi Kaltenborn merkin pystyvän olemaan Sauberille sekä kilpailukyvyllisesti että taloudellisesti oikea vaihtoehto.

Vasseur näki tilanteen kuitenkin toisin. Hän päätti terminoida sopimuksen käytännössä ensitöikseen roolissaan johtajana.

– Aloitin pestisäni Sauberin johtajana yhdeksältä aamulla, ja minulla oli tapaaminen Hondan kanssa kymmeneltä. Päätös ei ollut helppo, mutta Hondan tilanne oli tuolloin niin huono, etten nähnyt yhteistyötä järkevänä, Vasseur paljastaa Autosportille.

Päätökseen vaikutti myös entisen Renault-johtajan sisäpiirin tieto McLaren-leiristä.

– Tiesin jo tuolloin, että talli haluaa lopettaa yhteistyön Hondan kanssa. Sauberin ja Hondan välisessä sopimuksessa kerrottiin meidän saavan käyttöömme McLarenin vaihdelaatikon. e oli suurin syy, miksi en nähnyt sopimuksellamme tulevaisuutta. Kuvitelkaapa mikä tilanne olisi nyt, jos meidän täytyisi kinuta vaihdelaatikkoa heiltä, Vasseur toteaa.

McLaren ilmoitti Hona-yhteistyön päättymisestä ja siirtymisestä Renault-leiriin myöhemmin syksyllä. Sauberkin löysi pelastuksen Ferrarista. Syventyneen yhteistyön myötä talli on brändätty tulevaksi kaudeksi italialaistallin sisarmerkin Alfa Romeon mukaan.