McLarenin Fernando Alonso toteuttaa haaveensa ja osallistuu legendaariseen Le Mansin 24 tunnin ajoon tänä vuonna. Lisäksi espanjalainen ajaa Toyotan WEC-tiimissä myös muita kestävyyskilpailuita.

Alonson, jonka halu kestävyyskilpailuiden kruununjalokiveen osallistumisesta on ollut pidemmän aikaa hyvin tiedossa, osallistuminen vahvistettiin miehen F1-tallin McLarenin toimesta.

Kaksinkertaisen maailmanmestarin pääprioriteettina on jatkossakin F1, mutta mies ajaa Toyotan tehdastallin riveissä niin monta kestävyyskilpailuiden MM-sarjan osakilpailua kuin mahdollista tulevalla kaudella.

Alonso ajoi viime viikonloppuna ensimmäisen kestävyyskilpailunsa, kun hän osallistui Daytonan 24 tunnin ajoon Yhdysvalloissa. Aiemmin toukokuussa hän ajoi Le Mansin ja Monacon GP:n ohella moottoriurheilumaailman suurimpiin osakilpailuihin kuuluvan Indy500-kilpailun.

Alonson mieltä polttelee halu saavuttaa ”triplakruunu”, eli kaikkien kolmen tärkeimmän kilpailun voittaminen. Vastaavaan on pystynyt kautta iakojen vain yksi kuljettaja, Graham Hill. Alonsolta löytyy kaksi Monacon GP:n voittoa.

McLaren

@McLarenF1
Fernando to compete in upcoming rounds of @FIAWEC with @Toyota_Hybrid, including this year’s 24 Hours of Le Mans: mclrn.co/WEC