Toro Rosson nuori F1-tulokas Pierre Gasly on kyllästynyt kuulemaan jatkuvaa valitusta formuloiden nykyisestä tilasta. Ranskalaislupauksen mielestä liian moni haukkuu sarjaa, eikä osaa arvostaa sen hienouksia.

– En halua sanoa mitään negatiivista Formula 1:stä, sillä liian moni ihminen kritisoi sarjaa. Tämä on vitun upea sarja, jossa on loistavia autoja ja kuljettajia. Ihmisten pitäisi olla positiivisempia sen suhteen, Gasly tylytti Motorsportille.

F1:n pitkäaikaiset fanit ovat valittaneet viime vuosina etenkin lajin kilpa-ajon tylsyydestä ja liiallisista lähtöruuturangaistuksista. Renaultin epävarmoilla moottoreilla viime vuonna kilpaillut Toro Rosso oli yksi talleista, jotka kärsivät rangaistuksista eniten.

Vaikka 21-vuotias ranskalainen ei pidäkään sarjansa haukkumisesta, myönsi hänkin ankarien rangaistusten ärsyttäneen useaan otteeseen.

– Se on ehdottomasti yksi asioista, jotka ovat tällä hetkellä formuloissa melko paskaa. Kun saavutat aika-ajoissa jonkun lähtöruudun, sinun pitäisi saada aloittaa kisassa siltä paikalta. Joskus se on melkeinpä pelkästään kisa kaikkien kavereiden kesken, jotka saivat rangaistuksia. Sinulla on tämä tekninen vika ja teillä tuo, joten aloitatte ruudukon häntäpäästä. Se ei ole kovin seksikästä ja jännittävää, Gasly avautui.

Gasly toivoisi F1:n muuttavan lähtöruuturangaistusten sääntöjä tulevaisuudessa kohtuullisempaan suuntaan.

– Se on juttu, jonka he toivottavasti voivat joskus vielä muuttaa. Ei näytä kuitenkaan siltä, että näin kävisi ensi vuonna. Kaikki kuskivat ovat yhtä mieltä siitä, että se on todella tylsä sääntö. Emme voi kuitenkaan tehdä sille mitään. Se on moottorivalmistajien ongelma, ranskalainen huokaisi.