Ensi kauden moottorisäännöt epäilyttävät Toro Rosson tallipäällikköä Franz Tostia. Hänen mielestään muutokset tulevat aiheuttamaan tallille annoksen päänsärkyä.

Viime vuonna tallit saivat kuluttaa neljä jokaista voimayksikön osaa vuoden mittaan. Ensi vuonna osarajoituksia kiristettiin vain kolmeen ja tiettyjen osien osalta jopa kahteen komponenttiin.

Rajoituksilla haetaan tiettävästi säästöjä F1-sarjan alati kasvaviin kuluihin. Epäluotettavuudestaan tunnetuilla Hondan moottoreilla huristelevaa Toro Rossoa kiristyspolitiikka huolettaa kuitenkin toden teolla.

– Kaikki riippuu siitä, kuinka hyvin Hondan koneet kestävät kauden mittaan. Homma ei mene kuitenkaan yhtään helpommaksi. Osien määrän vähentäminen tulee aiheuttamaan meille hieman päänsärkyä, Tost vaikeroi F1 Todaylle.

Tost toivoo, että Honda saisi itseään niskasta kiinni heikkojen moottoriensa kehitystyön suhteen. Red Bullin sisartallin nokkamies on vielä valmis antamaan japanilaisille luottoa tehtävässä.

– Kaikki tietävät Hondan vaikeudet ja virheet. Ongelmat on tunnistettu, ja kaikki tekevät parhaansa niiden poistamiseksi. Kukaan ei voi kuitenkaan kieltää, etteikö Hondalla olisi mahtava infrastruktuuri. Heillä on todella päteviä ja motivoituneita teknikkoja, Tost kehaisi.