F1-sarjan pohjalla viime kaudella rämpinyt Sauber päätti tehdä vuoden päätteeksi yllättävän täyskäännöksen ja perääntyä suunnittelemastaan moottorisopimuksesta Hondan kanssa. Sen sijaan talli lähensi välejään Ferrarin kanssa ja ryhtyi tiiviiseen yhteistyöhön italialaismerkin sisarbrändin Alfa Romeon kanssa.

Mielenkiintoinen uudistus teki Sauberista tavallaan formuloiden huipputallin Ferrarin ”B-tallin”, joka hyötyy entistä selvemmin äveriään isäntätallinsa resursseista.

Ferrarilla on myös vahva yhteistyösuhde amerikkalaisen Haas-tallin kanssa.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myönsi ESPN:n haastattelussa seuranneensa kilpailijoidensa liikkeitä mielenkiinnolla.

– Mielestäni se, mitä Sergio Marchionne ja Maurizio Arrivabene ovat puuhanneet on todella nokkelaa. Heillä on ollut hyvä suhde Haasin kanssa. Se on auttanut Haasia ja myös Ferraria. Tämän lisäksi se, mitä he ovat tehneet Sauberin kanssa on suorastaan visionääristä, Wolff hehkutti.

Neljä valmistajien mestaruutta putkeen viime vuosina napannut saksalaismerkki on ollut aiemmin Ferrarin tavoin vahvassa yhteistyössä pienempien tallien kanssa. Wolff paljasti pohtivansa itsekin vastaavanlaisen ”B-tallin” hyötyjä.

– Se on jotain, mitä harkitsemme parhaillaan. Sellaista ei ole kuitenkaan helppo aloittaa, sillä emme halua häiritä oman organisaatiomme työtä yhteistyöllä toisen tallin kanssa. Emme ole ainoita, joilla tulee älykkäitä ideoita. Käymme useita keskusteluja, mutta mikään ei ole vielä valmista.