McLarenin F1-tallin nuorisolupaus Lando Norris on mielissään mahdollisuudesta ajaa moninkertaisen maailmanmestarin Fernando Alonson tallikaverina myös perinteikkäässä amerikkalaisessa kestävyyskilpailussa Daytonan 24 tunnin ajoissa.

Euroopan Formula 3 -sarjan viime kauden maailmanmestari on toiminut lähiaikoina brittitallin reservikuskina. Vain 18-vuotias formulalupaus näkee jenkkikisan mainiona mahdollisuutena oppia menestyneeltä kilpa-autoilun konkarilta.

– Se on hyvä mahdollisuus minulle oppia Alonsolta, en voi antaa sen mennä hukkaan. Haluaisin kuitenkin samalla todistaa hänelle, mihin pystyn radalla. Varsinkin aika-ajoissa ja muissa sellaisissa paikoissa, Norris hehkutti Autosportin haastattelussa.

Brittinousukas korosti hurjaa kestävyyttä vaativan Daytonan kisan olevan sopiva paikka harjoitella yhteistyötä ja kilvoitella hyvässä hengessä F1-kollegansa Alonson kanssa.

– Daytona on joukkuetapahtuma, joten tulemme työskentelemään yhdessä ja jossain vaiheessa vaihtamaan kuskeja. Emme kilpaile toisiamme vastaan, mutta onhan se toki mukava kilpailla hieman siitä, kuka ajaa parhaiten harjoituksissa ja aika-ajoissa, Norris intoili.

Alonso ja Norris osallistuvat perinteikkääseen Floridan rannikon kestävyyskisaan F1-tallipäällikkönsä Zak Brownin United Autosports -tiimin nimissä. Daytonan 24 tunnin ajot kaahaillaan tammikuun loppupuolella kuuluisalla Daytona International Speedway -radalla Florida Beachilla, Yhdysvalloissa.