Eilen julki tulleet uudet luvut F1-kaudesta 2017 olivat miellyttävää luettavaa formulaihmisille. Uutisoimme kasvaneista katsojaluvuista täällä.

Lukuja tarkasteltaessa kaksi asiaa nousee esille.

Toinen on ”uniikit katselukerrat”, eli suomeksi sanottuna F1-kisailua katsoneiden henkilöiden määrä. 352 miljoonan henkilön voidaan sanoa katsoneen tänä vuonna F1-sarjaa. Mukava luku, mutta ei kaikkien aikojen ennätys. Mutta mikä tässä on huomioitavaa, on vuodesta 2010 asti alaspäin osoittaneen kehityskäyrän kääntäminen jälleen ylävireiseksi. F1-sarja teki paljon asioita oikein, kun se sai kiinnitettyä useamman henkilön mielenkiinnon viime vuosiin verratuna.

Toinen lukusarja on samanaikaisesti sekä komeaa että tyrmistyttävää katseltavaa. 54,9 prosentin kasvu sosiaalisen median seuraajien suhteen on luku, joka jättää sanattomaksi.

Lyhyet videot ja kuvakoosteet viikonlopun kohokohdista sekä sarjan rikkaasta menneisyydestä ovat juuri oikeaa lääkettä yleisön mielenkiinnon saamiseksi.

On vain hyvä asia, että laji vahvistuu tällä sektorilla. Nuoret ja sitä kautta tulevaisuuden katsojat ovat nykyään somessa, ja heille täytyy tarjota heidän vaatimaansa sisältöä. Lyhyet videot ja kuvakoosteet viikonlopun kohokohdista sekä sarjan rikkaasta menneisyydestä ovat juuri oikeaa lääkettä yleisön mielenkiinnon saamiseksi.

Mutta silti, 54,9 prosentin parannus! Tuollaisia harppauksia ottavat kehittyvät startup-yritykset, eivät maailman suurimmat urheilulajit.

Sosiaalinen media on alue, jossa formuloilla riittää vielä paljon irti puristettavaa. On suuri pettymys, mikäli seuraajaluvut eivät tule kasvamaan myös tulevina vuosina hyvinkin reippaaseen tahtiin.

Kertoo kaiken oleellisen, miten retuperällä sarja oli ennen siirtoa nykyisen omistajan Liberty Median suojelukseen. Vaikka Bernie Ecclestone varmsti muuta väittääkin, lepää sarjan tulevaisuus näissä ”räkänokissa”.