Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ymmärtää Ferrari-johtaja Sergio Marchionnen paikoin rajuakin johtamistyyliä, vaikka saksalaistallissa moiselle ei olekaan sijaa.

Fiat Chrysler -konsernin pääjohtaja piiskasi Ferraria parempiin suorituksiin pitkin viime vuotta antamalla paikoni rajuakin kritiikkiä alaisilleen. Muun muassa Kimi Räikkönen sai kuulla olevansa laiskiainen, minkä lisäksi myös tallipomo Maurizio Arrivabene ja jopa rivityöntekijät olivat tulilinjalla.

Wolffin mielestä Marchionne ei ole tarkoituksella ilkeä, vaan kyse on hänen tyylistään haluta tuloksia paineiden avulla.

– Paine voi synnyttää timantteja, mutta se voi myös saada aikaan räjähdyksen. Herra Marchionne on yksi etevimmistä tuntemistani liikemiehistä, ja hänen pääkoppansa leikkaa terävämmin kuin kenties kenelläkään toisella. Olisi äärimmäisen yksinkertaista väittää Ferrarin viime kauden lopun lässähdyksen johtuneen hänen tyylistään johtaa tallia, Wolff toteaa Autosportille.

Ferrarin ilmapiirillä ei ole Wolffin mukaan sijaa saksalaistallissa.

– Me haluamme kannustaa kaikkia työntekijöitämme olemaan rohkeita ja avoimia kaikissa ongelmatilanteissa. Mottomme on ”näe ongelna, kerro ongelmasta, korjaa ongelma”.