Tommi Mäkisen johtama Toyotan talli on huippuvireessä Ranskan Merialpeilla. Ott Tänakin, Jari-Matti Latvalan ja Esapekka Lapin muodostama kuskikolmikko on aivan Monte Carlon rallia johtavan Sebastien Ogierin kannoilla.

– Nämä olosuhteet eivät ole tosiaankaan mukavia. Todella vaikeaa. Tämä on Monte Carloa. Olen kuitenkin todella nauttinut kilpailusta. Auto on ollut hyvä. Tiimi on tehnyt niin hyvää työtä auton kanssa. Pidetään tästä kiinni, Latvala hehkutti WRC:n liveradiossa.

Latvala myönsi, että jyväskyläläisen tallin vauhti Monte Carlon vuoriston vaikeissa olosuhteissa yllätti jopa häntä itseäkin.

– Tällaista ei ehkä osannut kuvitella rallin alussa. Katsotaan, miten kisa etenee. Ogier on tämän rallin mestari, ja hän on pysynyt kärjessä. Yritetään pysyä taistelussa mukana. Toivottavasti päivä jatkuu hyvin, Latvala pohdiskeli.

Aivan Ogierin takana taisteleva Tänak aikoo pitää johdostaan kiinni, vaikka virolaisen WRC-Yariksen reistailevat iskunvaimentimet ovatkin haitanneet menoa lievästi lauantaina.

– Ollut kyllä kunnon vaikeuksia välillä. Auto on tuntunut välillä kuin mikroautolta, sillä vaimentimet ovat niin jäykät. Sää on nyt mukava. Aamulla jää suli aika nopeasti. Nyt meidän pitää varmistaa, että auto on täydellinen, Tänak arvioi WRC:lle.

M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson murjaisi aamupäivällä Tänakille, että mies voisi vähän hidastaan hurjaa tahtiaan. Virolainen vastasi kuitenkin vanhan tallipomonsa kiusoitteluun hetkessä.

– Tänään eivät taida tallimääräykset toimia, virolainen vitsaili.

Monte Carlon MM-ralli jatkuu iltapäivällä 11. erikoiskokeen myötä.