Juuri Ferrarin kuljettajaohjelman huippulupauksen Charles Leclercin palkannut Sauber on mielissään lahjakkaiden nuorten F1-kuskien määrästä. Tallin päällikkö Frederic Vasseur kehui, että sarjaan on tullut viime vuosien aikana eniten nuoria huippulupauksia miesmuistiin.

– Minun näkökulmastani kaikki lupaavimmat nuoret kuljettajat ovat tulleet sarjaan kahden tai kolmen viime vuoden aikana. Esteban Ocon, Pierre Gasly, Stoffel Vandoorne, Leclerc, Lando Norris ja jopa George Russell, joka tekee varmaan debyyttinsä tänä vuonna, Sauber-pomo luetteli Auto Hebdon haastattelussa.

Tallijehu muistutti, että tilanne ei ole kuitenkaan aina ollut näin hyvä.

– Aina ei ollut näin. Meillä on nyt sopivan yksinkertainen mekanismi menestyksekkään uran rakentamiseen. Jos olet kilpailukykyinen ja menestyt alasarjoissa, sinulla on mahdollisuus päästä jonkun ison tallin junioriohjelmaan. Ennen tuossa välissä oli iso kuilu, eikä nuorilla kuskeilla ollut oikein mitään paikkaa, minne mennä, Vasseur kertasi.

Vasseur myönsi, että rahakkailla tukijoilla on kuitenkin ollut aina suuri rooli lajisssa.

– Sitä se on ollut aina, sarjassa on edelleen paljon kuskeja, jotka ovat päässeet sinne vain sponsorien voimin. Siitä huolimatta esimerkiksi Lance Stroll ja Marcus Ericsson eivät päässeet F1:een sattumalta. He olivat jo keränneet menestystä nuorten sarjoissa. Ehkä heilläkään ei olisi ollut mahdollisuutta nousta sarjaan ilman rahaa, mutta he saavuttivat kuitenkin vaadittua menestystä.