© Kuva: Getty Images

F1:n rengasvalmistaja ennustaa kierrosaikoihin hurjaa laskua

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Formula 1:n rengasvalmistajan Pirellin johtaja Mario Isola ennustaa ensi kauden rengasaikoihin radikaalia laskua. Italialaisjehun mukaan uusien renkaiden pehmeys ja autojen kehityksen suuntaa voisi nopeuttaa kierrosaikoja jopa 1,5 sekuntia.

– Meillä tulee olemaan paljon nopeampia kierrosaikoja tänä vuonna, sillä on otettava huomioon myös autojen kehitys. Se on todennäköisesti näin yhden sekunnin verran kierrokselta. Käytämme pehmeimpiä renkaita kauden alkupuolella, joten yhteensä kierrosajat laskevat 1,5 sekuntia, rengaspamppu ynnäsi Planet F1:n haastattelussa.

Viime vuoden aerodynaamikkasäännöt vaikuttivat kierrosaikoihin massiivisesti. Kierrokset olivat jopa viisi sekuntia nopeampia, kun kuljettajat pystyivät ajamaan mutkiin hurjemmalla vauhdilla.

Isolan mukaan ensi kaudeksi lanseeratut hyperpehmeät renkaat laskevat kierrosaikoja vielä entisestään.

– Hyperpehmeä rengas oli Abu Dhabissa jopa sekunnin nopeampi kuin ultrapehmeä. Voisi siis sanoa, että se on suorastaan äärimmäinen seos. En haluaisi sanoa sitä pelkästään aika-ajoseokseksi, sillä sitä voitaisiin käyttää myös joillain katuradoilla, rengaspomo hehkutti.

Pirellin nokkamies uskoo uuden seoksen tekevän debyyttinsä juuri kaikista kuuluisimmalla katuradalla.

– Haluaisin todella nähdä hyperpehmeän renkaan käytössä jossain kisossa. Luulen, että otamme sen käyttöön ensi kertaa Monacossa, Isola arvioi.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!


VOITA F1-KISAMATKA!
Mikäli Instagram-tilillämme on 10 000 seuraajaa kauden loppuun mennessä, arvomme yhden kahden henkilön palkintomatkan ensi vuoden Unkarin osakilpailuun.
Käy seuraamassa Suomen kuuminta moottoriurheiluun keskittyvää IG-tiliä täältä

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon