Formuloiden rengasvalmistajan Pirellin autourheilujohtaja Mario Isola varoittaa sarjan johtoporrasta aliarvioimasta Ferrarin uhkauksia lopettaa F1:ssä. Italialaisen mukaan hänen maanmiehensä ovat asian suhteen harvinaisen tosissaan.

– Jos he sanovat jotain tällaista, he ovat tosissaan. Ferrari ei laske leikkiä tällaisista asioista. Se ei ole mikään vitsi, Isola painotti Crash.netin haastattelussa.

Ferrarin nokkamies Sergio Marchionne on sanonut useaan otteeseen, että Ferrari voisi lopettaa formuloissa, jos vuodeksi 2021 kaavaillut radikaalit sääntöuudistukset eivät ole italialaistallin mieleen.

Tietojen mukaan suurinta hampaiden kiristelyä ”punaisen hevosen” pääkonttorilla ovat aiheuttanut Libertyn suunnitelmat pakottaa tallit ajamaan aiempaa yhtenäisemmällä voimayksiköllä.

Pirelli-pomon mukaan Ferrari voisi hyvin toteuttaa uhkauksensa. Isoja rahoja lajiin sijoittava huippubrändi ei haluaisi menettää teknistä etulyöntiasemaansa verrattuna pienempiin talleihin.

– Formula 1 ei halua päästää irti Ferrarista. Siinä ei olisi mitään järkeä. Ferrarillakaan ei ole mitään etua luopua formuloista. Se olisi ”win-win” tilanne kenellekään. Se olisi aivan järjetön ratkaisu. Toivottavasti he löytävät asiaan ratkaisun, Isola hermoili.