Ensi kaudelle F1-autoihin pakollisiksi ilmaantuvat Halo-suojajärjestelmät ovat kauppatavaraa F1-talleille. Kansainvälinen autoliitto FIA on julkaissut ensimmäisen virallisen tavarantoimittajan nimen.

Suuria esineitä vastaan kuljettajille turvaa antamaan suunniteltu ratkaisu on herättänyt paljon keskustelua laji-ihmisten keskuudessa. Ennen kaikkea rumaksi haukuttu ratkaisu on vastustuksesta huolimatta tulossa pakolliseksi ratkaisuksi kaikkiin FIA:n alaisiin formulasarjoihin tulevien kausien aikana.

Varmistaakseen suojaratkaisun laadun on FIA päättänyt antaa sen valmistamisen ulkopuolisten yritysten vastuulle. Näin olleen tallit eivät voi esimerkiksi yrittää kikkailla sen painon ja täten kestävyysominaisuuksien kanssa.

FIA ilmoitti tänään hollantilaistaustaisen CP Techin olevan ensimmäinen Halo-valmistusluvan saava yritys. Yrityksen toimitusjohtaja Thomas Casey kiittelee FIA:n valintaa.

– Valinta kohdistui meihin laaja-alaisen osaamisemme titaniumin ja muiden tarvittavien materiaalien käsittelytaitojemme ansiosta, Casey toteaa.