Force Indian F1-tallin toiminnanjohtaja Otmar Szafnauer ei pelkää enää uusia selkkauksien ilmaantumista kuskikaksikkonsa Esteban Oconin ja Sergio Perezin välillä. Viime kaudella useasti yhteen ottaneet kuskit saavat ensi vuonna tallilta luvan kisata vapaasti keskenään.

– Heillä on nyt parempi ymmärrys tilanteesta. He ovat nyt tarpeeksiä kypsiä tietämään, miten heidän tulee käyttäytyä. Siinä mielessä ensi kausi tulee varmasti olemaan parempi, tallijehu kehui kuskejaan Motorsportin haastattelussa.

Oconille ja Perezille langetettiin viime kaudella keskinäinen kilpailukielto Force Indian toimesta miesten haastettua toisiaan useaan otteeseen liian aggressiivisesti. Unkarissa, Belgiassa ja Azerbaidhzanissa toisiinsa törmäilleet tallikaverit maksoivat hölmöilyllään tallille tärkeitä MM-pisteitä.

Poikkeuksellinen tallimääräys herätti paljon mielenkiintoa mediassa ja sarjan fanien keskuudessa. Szafnauer sai niskaansa paljon kritiikkiä, joka huvittaa miestä ajatellessaan asiaa jälkikäteen.

– Se on aika hauskaa, että sinua haukutaan, jos teet sen ja samoin haukutaan myös silloin, jos et tee sitä. Osa mediasta kritisoi minua siitä, että asiaan olisi pitänyt puuttua jo aiemmin. Annoimme heidän kilpailla. Kun puutuimme asiaan, meille valitettiin siitä että emme anna heidän kisata, Szafnauer päivitteli.

Tallipomo uskoo nyt kuitenkin puuttuneensa ongelmaan juuri sopivaan aikaan.

– Kun asiaa katsellaan jälkeenpäin, löysimme siihen tasapainon ajoissa? Todennäköisesti, sillä ylsimme neljänneksi valmistajien maailmanmestaruuskisassa. Silloin luulin vielä, että menetämme sijamme kuljettajien yhteenottojen vuoksi. Bakussa menetimme noin 33 pistettä. En tiennyt vielä silloin, että voisimme selvitä neljänneksi asti. Nyt voimme sanoa, että iskimme asiaan tasapainon juuri oikealla hetkellä, Szafnauer hehkutti.