Force Indian Sergio Perez tietää, että hänen ensi kautensa suoritukset ratkaisevat melko varmasti sen, saako hän enää uutta mahdollisuutta ajaa formuloita jonkun huipputallin riveissä.

– Tämä on niin tärkeä vuosi. Formula 1:ssä tulee olemaan paljon liikettä vuonna 2019, joten on tärkeää olla mahdollisimman nopea heti alusta asti. Uskon, että F1:ssä sinua seurataan koko ajan. Ei pelkästään yhdessä kisassa tai yhtenä vuotena, vaan useampien vuosien mittaan, Perez pohdiskeli Autosportin haastattelussa.

27-vuotiaan Perezin ura F1:ssä oli uhattuna ensimmäisen kerran vaikean McLaren-kauden jälkeen vuonna 2013. Meksikolaiskuski on sittemmin kerännyt kokemusta ja puhdistanut maineensa vakuuttavilla suorituksilla Force Indian riveissä.

Perez jatkaa Force Indian riveissä tänä vuonna, mutta suuntaa katsettaan jo hiljalleen ensi vuonna vapautuviin paikkoihin. Ferrari, Red Bull ja Mercedes saattavat etsiä uusia huippukuskeja alkavan kauden jälkeen.

– Uskon siihen, että jos mahdollisuus tulisi, olisin täysin valmis. Olen todella kokonaisvaltainen kuljettaja ja henkilö. Se voi olla iso tekijä, jos tilaisuus tulee. Uskon nousevani lähtöruudukossa ja hetkeni tulevan, Perez haaveili.