Toro Rosson nuori kuljettajalupaus Pierre Gasly on tyytyväinen tavasta, jolla hän nousi autourheilun kuninkuussarjaan. Vaikka nousu huipulle vaatii usein tukea äveriäiltä taustajoukoilta ja sponsoreilta, ranskalaislupaus saavutti F1-pestin ilman suurta rahatukkua.

– Loppupeleissä tiedämme kaikki, ettei se ole kiinni vain suorituksistasi. Yleensä tarvitaan melko vahvoja taustajoukkoja. Minulla ei ollut ketään manageria, ja taistelin vain yksinään isoja haita vastaan. Nykyään F1:een pääseminen on todella vaikeaa. On hyvä, että nuoret lupaukset voivat nähdä sen olevan kuitenkin vielä mahdollista, Gasly pohti Autosportin haastattelussa.

Gasly nousi formuloihin pari vuotta takaperin Red Bullin nuorten kuljettajien ohjelmasta. Aiemmin GP 2:ssa ja Formula Renault 3.5:ssä mainetta niittänyt ranskalainen luotti aina siihen, että hän ajaisi joskus vielä F1:ssä.

– Jos katsotaan mitä olen saavuttanut, ja kuulostamatta liian ylimieliseltä voitin kuitenkin Eurocupin ja sijoituin toiseksi 3.5:ssä. Monet kuljettajat, kuten Daniel Ricciardo ja Jules Bianchi menivät suoraan sieltä formuloihin. Sitten menin GP2:een ja voitin siellä. Miettikää, ketkä nousivat sieltä F1:een. Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Nico Hulkenberg ja moni muu, F1-lupaus hehkutti.

Viime vuonna kesken kauden Toro Rosson kilpurin rattiin hypännyt Gasly myönsi olleensa ajoittain turhautunut pitkittyneeseen F1-paikan odottamiseen. Kova usko omiin taitoihinsa ja saavutustensa voimaan tuotti lopulta tulosta.

– Päätin vain puskea eteenpäin, sillä se oli aina mielessäni. Tavallaan se teki minusta henkisesti vahvemman. Mielestäni huonoja kokemuksia ei ole olemassa. Opit kaikesta aina jotain, oli se sitten hyvää tai huonoa. Tämä on ollut pitkä, mutta hyödyllinen matka, Gasly summasi.