Brasilialainen Formula 1 -legenda Nelson Piquet antoi uudessa ESPN:n haastattelussa yllättäen karuja moitteita McLarenin tähtikuskille Fernando Alonsolle. Piquet syytti F1-mestaria ristiriitojen luomisesta talleissaan ja huonoista uravalinnoista.

– Hän on pilannut uransa ja tehnyt siitä kunnon sotkun. Hän tekee aina kamalan sotkun kaikkialla, minne hän menee. Hän aiheuttaa paljon ongelmia ja lähtee aina talleista vääriin aikoihin. Hän on loistava kuljettaja F1-auton ratissa, mutta hän ei osaa työskennellä ihmisten kanssa, kuljettajalegenda täräytti.

Formulauransa vuonna 1991 lopettaneella Piquetilla oli tarjota myös neuvoja kaksinkertaiselle maailmanmestarille.

– Joskus sinulla täytyy olla kärsivällisyyttä, kun työskentelet tallin kanssa. Tee yhteistyötä tiimin kanssa ja kehitä autoa rauhassa. Niin voit voittaa. Jos haluat aina vain voittaa ja mennä aina parhaaseen talliin, se ei ole hyvästä. Ei tallia auta vaihtaa koko ajan. Täytyy olla kärsivällinen ja tehdä töitä tiimin kanssa, Piquet muistutti.

65-vuotias Piquet voitti kolme F1-maailmanmestaruutta. Hän ajoi urallaan McLarenilla, Brabhamilla, Williamsilla, Lotuksella ja Benettonilla.