Monte Carlon rallin perjantain avausetappi tarjosi lisää dramaattisia hetkiä jo valmiiksi tapahtumarikkaaseen ralliin. Liukkaan ja haastavien keliolosuhteiden lisäksi omaa jännitystään ovat tuoneet myös hieman erikoisemmat tilanteet.

Rallia johtava M-Sportin Sebastien Ogier oli pätkän toiseksi nopein, mutta ranskalainen oli lähellä törmätä tiellä hortoilleeseen suureen koiraan.

– Poliisit yrittivät pitkään saada koiraa kiinni, ja he onnistuivat siinä vasta kun se järkyttyi selvästi Ogierin täpärää väistöä, silminnäkijänä tapaukselle toiminut Autosportin toimittaja David Evans kertoi.

Draama ei suinkaan loppunut siihen. Jo eilen neljä minuuttia ulosajon seurauksena menettänyt Hyundain Thierry Neuville menetti jälleen lisää aikaa rengasrikon vuoksi. Lisäksi toisena rallissa ollut Andreas Mikkelsen tipahti kolmanneksi ajettuaan yhden risteyksen leveäksi. Citroenin Craig Breene joutui selviämään yli kymmenen kilometriä ilman jarruja, jotka hävisivät miehen kolautettua autonsa kiveen.

Pätkän nopein oli Ott Tänak. Toyotan uusi kiinnitys nosti itsensä kilpailussa samalla neljänneksi ohi tallikaverinsa Esapekka Lapin. Jari-Matti Latvala oli pätkän viides nousten kokonaiskilpailussa kuudenneksi.