Monte Carlon MM-ralli alkaa lähestyä loppuun. Kisan toiseksi viimeinen etappi sujui suurimmaksi osaksi tasaisesti, eivätkä kokonaiskilpailun sijoitukset muuttuneet 15. erikoiskierroksella haastavasta kelistä huolimatta. Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi jatkavat kärjen tuntumassa.

Latvala pitää tiukasti näpeissään palkintokorokesijaa. Toyotan tähtikuski on edelleen kolmantena jopa reilut pari minuuttia neljäntenä majailevaa Lappia edellä.

– Enää ei oteta mitään riskejä tällä pätkällä. Ajetaan vain kaikki mutkat huolellisesti ennen power stagea, Latvala sanoi WRC:n haastattelussa.

Samoilla linjoilla oli myös Lappi, joka myönsi keskittyneensä lähinnä tiellä pysymiseen ja turvallisen tasaiseen kyytiin.

– Ei ongelmia. Tulimme vain turvallisesti läpi. Edellinen etappi meni hyvin, joten ei tarvinut puskea liikaa, suomalainen kommentoi rauhalliseen sävyyn WRC:lle.

Ford M-Sportin Sebastien Ogier jatkaa kokonaiskilpailun vahvassa johdossa. 15. pikataipaleella ranskalainen oli kuitenkin taas vain reilun sekunnin verran Ott Tänakia nopeampi.

Perinteikkäässä vuoristorallissa on jäljellä enää viimeinen power stage -osuus, joka ajetaan vajaan tunnin päästä.

Monte Carlon rallin kokonaistilanne 15. erikoiskokeen jälkeen:

1 Ogier 3h55m08,1 s
2 Tanak +46,2 s
3 Latvala +1m51,7 s
4 Lappi +4m39,9 s
5 Meeke +4m52,9 s
6 Evans +5m15,7 s
7 Neuville +5m24,4 s