Monte Carlon MM-rallin 13. erikoiskoe sujui ilman dramaattisia tilanteita ja yllätyksiä. Mutainen ja liukas keli hidasti hitusen rallitähtien vauhtia, mutta suomalaisittain pikataipaleeseen ei jouduttu pettymään. Esapekka Lappi onnistui nappaamaan ripeällä kyydillään kokonaiskilpailun neljännen sijan takaisin Kris Meekeltä.

Lapin aika oli 13. pätkällä 14 minuuttia 37 sekuntia, joka riitti juuri brittikuskin päihittämiseen. Meeken Citroën jäi taakse 7,8 sekuntia.

– Hyvä. Tarkoitan siis, että oli helpompaa nyt kuin torstaina, kun ajoimme täällä viimeksi, Toyota-tähti totesi kuultuaan WRC:n haastattelijalta tuloksestaan.

Jari-Matti Latvala jatkoi jälleen kolmantena tasaisella vauhdillaan.

Suomalaisten tallitoveri Ott Tänak jyrsi jälleen Sebastien Ogierin johtoa lyhyemmäksi. Ranskalaismestari oli erikoiskokeella jopa kuusi sekuntia virolaista hitaampi.

Kaikki muut kuskit paitsi Ogier lähtivät 13. pikapätkälle viidellä superpehmeällä renkaalla. Ranskalainen päätyi kuitenkin valitsemaan neljä pehmeää ja vain yhden superpehmeän renkaan.

– Jos menetin kuusi sekuntia, sitten kaikki menee aivan suunnitelman mukaan. Tavoitteena oli pitää 30 sekuntia johtoa. Siellä oli todella likaista, joten ehkä renkaani eivät olleet paras valinta. Menin aika rajoilla, Ogier pohti.

Tänak oli jälleen tyytyväinen suoritukseensa. Rengasvalintaa Toyota-tähti ei osannut analysoida tuoreeltaan kovin syvällisesti.

– Mukava ja puhdas veto, se on kaikki mitä voimme tehdä. Vaikea sanoa [renkaista], likaisissa kohdissa rengas oli aika hyvä. Meillä oli kuitenkin liikaa kuivaa tietä, ja silloin rengas ylikuumentui aika pahasti, virolainen mietti WRC:n haastattelussa.

Monte Carlon rallin kokonaistilanne 13. erikoiskokeen jälkeen:

  1. Ogier 3h30m30,9 s

2. Tänak +33,5 s

3. Latvala +1m32,7 s

4. Lappi +4m38,5 s

5. Meeke +4m40,1 s