Toyotan Esapekka Lappi vaikutti sisuuntuneen tosissaan edellisen erikoiskokeen takaiskustaan. Suomalaisen puhjennut rengas vaihdettiin uuteen, ja mies kaasutteli 12. pikataipaleen nopeimman ajan.

Hurja vauhti ei vielä kuitenkaan nostanut Lappia takaisin neljänneksi. Kris Meeke on suomalaiskuskia enää 6 sekuntia edellä.

– Hyvä vauhti. Yritin tosissani, Lappi kommentoi ytimekkäästi WRC:lle ajonsa jälkeen.

Monte Carlon 12. erikoiskokeen aurinkoinen iltapäivä tarjoili rallitähdille edelleen haastavia olosuhteita. Pätkän alkupuolella oli vielä lunta ja mutaa, mutta lopussa tie oli lähinnä kuiva.

Jari-Matti Latvala jatkaa edelleen kolmantena 12. erikoiskokeen jälkeen. Miehen mukaan liukastelu raastoi edelleen hermoja.

– En tiedä ajoista mitään. Lopussa oli liukasta. Ongelmana ei ollut jää, vaan muta, Latvala manasi WRC:lle.

Sebastien Ogier jatkaa kilpailun kärjessä Toyotan Ott Tänak tiukasti kintereillään. Virolaiskuski kiri ranskalaista taas jopa kahdeksan sekuntia, mutta ei ollut vauhtiinsa kuitenkaan täysin tyytyväinen.

– Ei mitään ihmeellistä. Tasainen veto, ei tarvinut puskea väkisin, Tänak arvioi WRC:n lähetyksessä.

WRC2-luokassa ajava Teemu Suninen kaahaili iltapäivän 12. pikapätkällä 11. sijalle. Ford M-Sportin kuskilupaus katsoo kisaa lähinnä kokemuksen keräämisen kannalta.

– Edellinen pätkä oli hieman parempi. Tämä oli vähän vaikeampi talvirenkailla, mutta opimme koko ajan ja olemme nopeampia täällä ensi vuonna, suomalainen arvioi.

Monte Carlon rallin kokonaistilanne 12. erikoiskokeen jälkeen:

  1. Ogier 3h15m42,1 s

2. Tänak +39,5 s

3. Latvala +1m39,6 s

4. Meeke +4m44,1 s

5. Lappi +4m50,3 s