McLaren-Hondan kolmas ja viimeinen yhteinen vuosi päättyi mollivoittoisesti. Tallin tähtikuljettaja Fernando Alonso joutui pettymään raskaasti, sillä menestys jäi luvalla sanoen surkeaksi.

Kaksinkertainen maailmanmestari liittyi brittitallin palvelukseen kaudeksi 2015 suurin odotuksin. Hyvin nopeasti kävi kuitenkin selväksi, ettei japanilaismerkin moottorilla ollut missään vaiheessa asiaa voitto-, saati edes palkintokoroketaistoon.

Masentavista lähtökohdista huolimatta Alonso ajoi paikoin upeasti. Espanjalainen pystyi usein repimään kalustostaan kaiken irti, vaikka palkintona tästä olikin vain jämäpisteitä.

Tallipomo Eric Boullier paljastaa Alonson hakeneen tyydytystä pienistäkin asioista radalla.

– Tänä vuonna Unkarissa hän tiesi pystyvänsä ajamaan nopeimman kierroksen, sillä syheröisellä radalla moottorin rooli ei ollut yhtä merkittävä kuin muualla. Kilpailussa kaikki pystyivät havaitsemaan, kuinka hän saattoi yhdellä kierroksella muuttaa asetuksia autostaan siten, että seuraavalla kierroksella hän pystyi ajamaan kuin aika-ajoissa. Sen ansiosta hän saikin lopulta napattua kisan nopeimman kierroksen, Boullier muistelee Autosportille.

Yhden vauhdikkaan kierroksen lisäksi Alonso taisteli itsensä myös kisassa upeasti kuudenneksi. Kyseessä oli myös McLarenin koko kauden paras sijoitus.

– Onnistuttuaan kierroksesssaan hän oli niin iloinen. ”Sain nimeni Ayrton Sennan rinnalle McLaren-Hondan suhteen” hän iloitsi, Boullier paljastaa.

F1-legenda Senna nappasi McLarenin ja Hondan ensimmäisen yhteistyön aikakaudella kolme maailmanmestaruutta ja 35 osakilpailuvoittoa.