Williamsin tekninen johtaja Paddy Lowe manaa edelleen kesäkuisen Azerbaidzhanin GP:n tapahtumia. Lowe uskoo teknisen ongelman ryöstäneen tallilta ja Felipe Massalta osakilpailuvoiton.

Azerbaidzhanissa nähtiin kiistatta kauden sekasortoisin kilpailu. Lopulta Daniel Ricciardon voittoon päättyneessä mittelössä ei tunteita, draamaa ja romua puuttunut. Kilpailun jälkeen jossiteltavaa jäi useaan leiriin, sillä moni koki voiton olleen otettavissa normaalisuorituksella.

Näin uskoo myös Lowe, joka sai juhlia tallin toisen kuljettajan, Lance Strollin, upeaa kolmossijaa.

Massalla oli kiistatta erinomaiset mahdollisuudet kruunata uransa päätöskausi. Kun Bakun kilpailu keskeytettiin hetkeksi aikaa, oli brasilialainen kilpailussa kolmannella sijalla. Massan vauhti oli ollut tähän saakka erinomaista, edellä olivat vain Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel, jotka tulisivat tipahtamaan voittotaistosta myöhemmässä vaiheessa kisaa.

Uusintastartissa Massan vauhti kuitenkin katosi totaalisesti. Syyksi paljastui auton hajonnut iskunvaimennin, joka pakotti Massan lopulta jättämään leikin kesken.

Lowe kertoo tallin analysoineen dataa kilpailun jälkeen ja tulleen lopputulokseen, jossa Massa olisi pystynyt pitämään muun joukon takanaan, mikäli auto olisi säilynyt ehjänä.

– Jos emme olisi pettäneet häntä epäluotettavalla autollamme, olisi hän voittanut. Kaikki olivat tästä erittäin pettyneitä, mutta sellaista moottoriurheilu on, Lowe toteaa Autosportille.