Mika Salo, saitko autotalliisi Ferrarin kiitoksena suuresta palveluksestasi?

SuomiF1-sivuston asiantuntija Mika Salo vastaa katsojien mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin F1-maailmaan liittyen. Suurta yleisöä kiinnostaa suuresti Salon aika Ferrari-tallissa 1999.

Michael Schumacherin loukattua jalkansa sai Salo elämänsä tilaisuuden, kun kutsu kävi Maranellon punaisen orhin ohjaksiin. Suomalainen suoriutui tehtävästään mallikkaasti, sillä hän oli paitsi nopea, myös erinomainen tuki maailmanmestaruustaistoon nousseelle tallikaveri Eddie Irvinelle.

Saksan GP:ssä Salo päästi tallikaverinsa ohitseen ja voittoon, mikä voi jälkeen päin harmittaa, sillä Irvine ei lopulta juhlinut mailmanmestaruutta kauden jälkeen. Mutta tuossa tilanteessa niskuroiminen ja maalilinjan ylittäminen voittajana oli poissuljettu ajatus.

– Harmittihan se tietenkin, mutta jo etukäteen oli sovittu, miten minun pitäisi tuollaisessa tilanteessa toimia.

Huhut kertovat Salon saaneen uhrauksestaan palkinnon autotalliinsa. Salo vastaa hymyillen tämän huhun pitävän paikkansa.

Entä mitä tapahtui Unkarissa 1999? Tai paljonko Salo tienasi Ferrari-pestinsä aikana? Näihin kysymyksiin Salo antaa mietteensä yllä olevalla videolla!