F1:n hallitsevan maailmanmestaritallin Mercedeksen päämies Toto Wolff on ilmaissut usein tyytymättömyytensä ensi vuonna formuloihin tulevasta Halo-turvakaaresta. Kuljettajan päätä lentäviltä romuilta suojaava suojalaite on saanut saksalaiskonkarilta osakseen varsin vihaista kritiikkiä, jotka hän toisti jälleen uudessa ESPN:n haastattelussa.

– Se on kammottava osa. Meille on esitelty sitä henkilökunnan palavereissa ja olemme testanneet sitä. Se on valtava ja painava palanen metallia. Se näyttää aivan vieraalta. Voisinpa sahata sen irti, Wolff ryöpytti.

Parin vuoden testaamisen jälkeen FIA määräsi Halon pakolliseksi turvalaitteeksi F1-kaudelle 2018. Vaikka turvakaaren ulkonäkö on närästänyt monia pitkään lajin parissa toimineita ammattilaisia, on suurin osa ymmärtänyt sen käytännön tarkoituksen. Myös Wolffilta heruu ymmärrystä sen tarkoitusperille.

– Meidän on aina tutkittava kuljettajien turvallisuutta. Jos löytyy jokin laite, joka parantaa sitä on meidän laitettava se autoihin. Ehkä löydämme tulevaisuudessa jonkin vaihtoehdon, joka on hieman esteettisempi miellyttävämpi, saksalaispomo muotoili.

Wolffia raivostuttaa kuitenkin eniten Halon vaikutukset auton aerodynamiikkaan ja suorituskykyyn.

– Aerodynaamisen suorituskyvyn osalta se ei häirinnyt aivan liikaa. Kaikilla on ainakin sama ongelma. Kaikkien pulttien ja muttereiden kanssa se painaa kuitenkin ainakin kymmenen kiloa. Se nostaa auton painoa auton korkeimmassa kohdassa. Tämän myötä auton tasapainon keskus nousee ylöspäin. Tätä on sitten kompensoitava muilla ratkaisuilla. Se on täysin väärin, Mersu-päällikkö vaahtosi.