Mercedeksen formulatallin päällikkö Toto Wolff uskoo, että talli tarvitsee ”sekasortoa” kuljettajakaksikkonsa Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin välille kaivaakseen kuljettajista parhaat mahdolliset suoritukset kovan kilpailuasetelman myötä.

– En usko, että meidän tulisi vältellä stressaavia tilanteita. Meidän pitää ymmärtää, että jos kaksi tallikaveria kilpailevat osakilpailujen ja mestaruuksien voitoista, siitä tulee kunnon kilpailuasetelma. Kaipaamme mahdollisimman tehokasta kilpailutiimiä ja se vaatii, että kuljettajien välillä on stressiä, jännitteitä ja sekasortoa, Wolff sanaili Motorsportin haastatttelussa.

Kuljettajakaksikon välit vaikuttivat olevan kauden ajan kuitenkin varsin hyvät. Tähän vaikutti osaltaan epäilemättä se, että Bottas onnistui kauden mittaan haastamaan brittimestaria kunnolla melko harvoin. Wolff jakoi Bottakselle kuitenkin kiitosta kehityksestään ja kauden vaikean toisen puolikkaan kääntämisestä lopulta paremmaksi.

– Parhaat kaverit ovat niitä, jotka kääntävät vaikeudet voimaksi. Ehkä mietimme muutaman vuoden päästä, että se oli hänen uransa tärkeimpiä hetkiä. [Valtteri] on kovaluontoinen suomalainen, hän ei koskaan näyttänyt sen vaikuttavan hänen tekemiseensä. Hän tarjoili parempia suorituksia joka kisassa. Abu Dhabissa kehitys johti lopulta upeaan suoritukseen.

Hamilton nappasi kauden päätteeksi uransa neljännen maailmanmestaruuden. Bottas sijoittui MM-pisteissä kolmanneksi Ferrarin Sebastian Vettelin jälkeen. Mercedes varmisti neljännen perättäisen mestaruutensa jo lokakuussa Yhdysvaltain osakilpailussa.