McLarenin johtoportaassa oltiin lähellä paniikkia, kun perinteikäs brittitalli havaitsi kautta edeltäneissä testeissä Hondan moottorien oikkuilevan edelleen pahasti. Tallipäällikkö Eric Boullier on nyt paljastanut, että tallissa pelättiin osaavan henkilökunnan joukkopakoa kriisiin vaipuvan tallin keskeltä.

– Menin johtoportaan luokse testitilastojen kanssa ja sanoin, että emme voi hyväksyä taas yhtä huonoa vuotta. Kaksi ensimmäistä vuotta Hondan kanssa olivat todella vaikeita, mutta testit osoittivat meidän menneen jopa siitäkin taaksepäin. Meillä oli uusi tiimi, joka oli täynnä osaavia ihmisiä. Pelkäsimme menettävämme heidät. Tästä keskustelimme erittäin vakavasti johtoportaan kanssa, Boullier myönsi Motorsportin haastattelussa.

Kolmen vuoden vaikean yhteiselon jälkeen McLaren ja Honda päättivät sopimuksensa viime kauteen. Ensi vuonna brittitalli ajaa Renaultin moottoreilla. Honda taas siirtyy tukemaan Toro Rossoa.

McLarenilla on hieman enemmän toivoa ensi kauden suhteen. Boullierin ja johtoportaan helpotukseksi kukaan työntekijä ei nostanut kytkintä, vaan jäi kärsivällisesti kehittämään uutta autoa. Tuoreet kehitystulokset lupaavat tallipomon mukaan hyvää.

– Jos katsotaan sitä, kuinka hyvin olemme edistyneet auton ja rungon suorituskyvyn suhteen, meillä on mennyt hienosti. Tiedän, että olemme palkintokorokkeilla ja huipulla taas ensi vuonna. Meillä on paljon itseluottamusta. Se on minulle erittäin palkitsevaa. Olemme saavuttaneet kaiken tämän hurjien vaikeuksien keskellä, Boullier kiitteli henkilökuntaansa.