McLarenin Stoffel Vandoorne myöntää hänen kauden 2017 alkupuoliskon olleen erittäin heikkoa suorittamista. Nuori lupaus näkee syypään tähän paitsi itsessään, myös kalustonsa epäluotettavuudessa.

GP2-sarjaa mestaruuskaudellaan 2015 ylivoimaisesti hallinneesta Vandoornesta odotettiin välittömästi myös F1-sarjan huippukuljettajaa. Toisin kuitenkin kävi, sillä belgialainen ei päässyt alkukaudesta lähellekään arvostettua tallikaveriaan Fernando Alonsoa. Vandoorne ei päässyt edes läpi Q1-osioista, siinä missä Alonso pystyi repimään surkean McLaren-Hondansa useaan otteeseen hyville sijoille.

Vandoorne sai paremmin juonen päästä kiinni kauden edetessä, ja loppukaudesta hän pystyi paikoin päihittämäänkin tallikaverinsa. Vuotta 2017 peilatessaan hän on kuitenkin valmis myöntämään alkuvuoden olleen todellinen rimanalitus.

– Tiedän, ettei aloitukseni ollut hyvä, ja suoritustasoni oli alle odotusten. Tähän vaikutti kokemattomuuteni sekä runsaat ongelmat, joita kohtasin. Minun täytyi rakentaa suhde koko talliin, insinööreihini ja mekaanikkoihini samalla, kun yritin saada kasaan kierroksia radalla. Tilanne parani, kun keräsin itselleni kokemusta tehtaalla ja radalla. Sen jälkeen kehityssuunta lähti oikeaan suuntan, Vandoorne toteaa Autosportille.

Suuri muutos tapahtui toukokuussa Espanjan GP:n jälkeen. Kisassa Vandoorne kolaroi itsensö ulos typerän näköisesti. Sen jälkeen tallijohto päätti herätellä sekä kuskiaan että hänen ympärillään työskenteleviä.

Vandoorne kutsuttiin McLarenin tehtaalle simulaattoriajoon, jossa talli pyrki muokkaamaan hänen ajotyyliään paremmin F1-autolle sopivaksi. Samalla miehen ympärillä työskenteleviä opetettiin ottamaan uudella tavalla huomioon Vandoornen tarpeet auton säätöjen suhteen.

– Tuo ajanjakso oli tärkeää juonen päästä kiinni saamiseksi. Massiivisia asioita tapahtui sekä minun että tallini puolelta, ja lopulta palaset alkoivat loksahdella kohdilleen.