F1:n tuore maailmanmestari Lewis Hamilton joutui tapaninpäivänä melkoisen kohun keskelle. Mercedes-tähti julkaisi Instagram-tilillään hämmentävän videon, jossa hän pilkkasi mekkoon pukeutunutta nuorta veljenpoikaansa.

Hamiltonin tunkkaiset tölväisyt eivät naurattaneet edistyksellisempään ja suvaitsempaan ajatteluun tottunutta somekansaa. Formulatähti sai hetkessä hurjan määrän kritiikkiä niin somekommentoijilta kuin ihmisoikeuksia ajavien järjestöjen edustajilta.

Kiusaamista vastaan työtä tekevä Ditch The Label -kansalaisjärjestön puheenjohtaja Liam Hackett twiittasi olevansa äärimmäisen pettynyt siihen, että noin suuressa julkisuudessa toimiva nuorten esikuva käytti alustaansa nöyryyttääkseen julkisesti pientä lasta.

Nelinkertainen maailmanmestari ymmärsi nopeasti jättimäisen huomion saaneen virheensä ja pahoitteli illalla vuolaasti asiaa Twitterissä.

– Syvimmät pahoitteluni käytöksestäni. Ymmärrän ettei ole hyväksyttävää keneltäkään, riippumatta siitä kuka olet alistaa ketään stereotypiaksi. Eilen vitsailin vain veljenpoikani kanssa, enkä tajunnut loukkaavani ihmisiä. Poistin videon heti kun ymmärsin virheeni. En tarkoittanut pahaa kenellekään. Veljenpoikani voi tietenkin ilmaista itseään vapaasti juuri niin kuin hän haluaa. Olen aina uskonut siihen, että ihmiset saavat olla sellaisia kuin haluavat. Toivottavasti minulle voidaan antaa anteeksi tämä hetkellinen virhearvio, Hamilton surkutteli Twitterissä.