Toro Rosson kilpakuskin paikan ensi kaudelle lunastanut Brendon Hartley uskoo tietävänsä, miksi on nyt valmis formuloihin. Useamman vuoden eri tallien testikuljettajana toiminut uusiseelantilaislupaus kertoi GP Updatelle selvästi kehittyneen paineensietokykynsä johtuvan iän tuomasta kypsyydestä.

– Uskon, että ennen en olisi jaksanut sitä. Kaikki paineet, stressi ja odotukset olisivat olleet vielä vaikkapa kahdeksan vuotta sitten minulle aivan liikaa. Olen aika tyytyväinen siitä, miten hyvin pärjäsin paineiden kanssa viime kaudella. Muutaman kerran tunsin itseni aika väsyneeksi ja kulahtaneeksi, kun jouduimme ylittämään reissuilla niin monia aikavyöhykkeitä, 28-vuotias F1-lupaus arvioi.

Hartley on kilpaillut useissa eri autoilusarjoissa vuodesta 2002 lähtien. Vuosien varrella kokemusta on tarttunut niin rata-autoista kuin formuloiden alasarjoistakin. Tänä vuonna mies saavutti jopa arvostetun Le Mansin 24 tunnin ajojen voiton tallikavereineen Porschen LMP1-kilpurin ratissa.

Monipuolinen kokemus on kartuttanut vuoden 2015 kestävyyssarjan WEC:n mestarille reilusti kypsyyttä kestää kilpaurheilun paineita. Viime kaudella yllättäen tullut F1-kutsu Toro Rosson riveihin sujui vakuuttavasti. Hartley myönsi, että paineet kevenivät entisestään hänen selvittyä debyyttikaudestaan.

– Ensimmäinen kisani Austinissa oli valtava hetki minulle. Ajattelin vain, että en voi tehdä mitään tyhmää ja kilpailu on hoidettava maaliin askel askeleelta. Nyt kuin sain sopimuksen ensi kaudelle ja ensimmäisen kauteni alta pois, suuret paineet lähtivät hartioiltani. Olen luottavainen, optimistinen ja varma siitä, että pystyn suoriutumaan tästä haasteesta, Hartley hehkutti.