Miten synnytät kiivaan debatin moottoriurheilufanien keskuudessa? Erehdy kehumaan sähköformuloita…

Neljännen kautensa viime viikonloppuna käynnistänyt Formula E marssii vakuuttavaan tahtiin. Vaikka sarja ei voi enää ratsastaa suosionsa suhteen uutuudenviehätyksellä, on se silti onnistunut myymään itsensä hyväksytyksi moottoriurheilun lajimuodoksi.

Vaikka sosiaalisessa mediassa esiintyy edelleen runsaasti soraääniä, vähättelyä ja suoranaista lällättelyä, on laji onnistunut saamaan puolelleen tärkeimmät osapuolet: FIA:n ja suuret autonvalmistajat.

Sähköautot ovat tulevaisuus, tämä on fakta jonka myöntävät kaikki taloudesta jotain ymmärtävät. Vihreät arvot tulevat olemaan tulevaisuuden myyntivaltteja, eivät hevosvoimilla, savulla ja äänellä myytävät polttomoottorit.

Formula E on imenyt itseensä tukun maailman suurimpia autonvalmistajia, mutta ”tulevaisuuden airuena” toimimisen sijasta se päättikin valita täysin päinvastaisen tien.

Nopeasti ajateltuna tämän luulisi olevan jotakuinkin täydellinen malliesimerkki omaan jalkaan lasauttamisesta.

Sarja pisti jäihin luvan akkuteknologian, sähköautojen suorituskykyä tällä hetkellä eniten jarruttavan osan, vapaalle kehitystyölle (uutinen).

Nopeasti ajateltuna tämän luulisi olevan jotakuinkin täydellinen malliesimerkki omaan jalkaan lasauttamisesta. Voisiko mikään suututtaa autonvalmistajia enemmän, kun oman siviiliautotuotannon (lue: rahasammon) optimoinnin kieltäminen?

Mitä vielä. Autonvalmistajat puoltavat sarjan johdon ajatusta. Akkukilvoittelun kurissa pitäminen pitää kurissa sarjan kustannukset, jotka ovat tällä hetkellä suorastaan naurettavan halpoja.

Maailman seuratuimpiin moottoriurheilulajeihin kohonneessa sarjasa pärjää vain murto-osalla siitä budjetista, mitä F1-sarjan pienimmänkin budjetin tallit upottavat kuninkuusluokkaan tällä hetkellä.

Automerkkien päätäntäelimissä osataan kyllä laskea 1+1, mitä tulee käytettyjen rahasummien ja siitä saadun hyödyn väliseen suhteeeseen.

Samaan aikaan formula ykkösissä venkoilu nykyisten voimanlähteiden kanssa polkee paikoillaan samassa pisteessä, missä sen kanssa ollaan oltu jo vuosia. Kukaan ei pidä nykyisistä voimanlähteistä, mutta paluu vanhoihin vapaastihengittäviin V8-moottoreihin ei ole mahdollista.

Voimanlähteistä eivät pidä päättäjät, tallit, kuljettajat saati fanit, mutta silti niistä ei päästä eroon. Kyseessä on umpisolmu, jonka ratkaisemiseksi ei ole tällä hetkellä löydetty keinoa.

2021 voimaan astuvat uudet moottorisäännöt eivät poista suurinta ongelmaa. Voimanlähteet ovat edelleen liian monimutkaisia ja sitä kautta kalliita. Jatkuva epävarmuus vaikeuttaa nykyisten toimijoiden kehitystyötä, eikä se houkuttele uusiakaan yrittäjiä liittymään mukaan sarjaan.

Voimanlähteistä eivät pidä päättäjät, tallit, kuljettajat saati fanit, mutta silti niistä ei päästä eroon. Kyseessä on umpisolmu, jonka ratkaisemiseksi ei ole tällä hetkellä löydetty keinoa.

Sellainen pitäisi kuitenkin löytää, ja mielellään pian. Mikäli Formula E jatkaa nykyistä kehityskäyräänsä ja hunajana toimimista autonvalmistajille, ei mene kauaakaan kunnes Formula E on tuotteena joka mittarilla Formula 1:tä parempi. Peli on pitkälti menetetty siinä vaiheessa, kun sähköformulat ovat sekä ekologisempi että jännittävämpi vaihtoehto.

Tällä hetkellä formula ykköset pelastaa se, että sähköformulat keskittyvät kilpailemaan keinotekoisilla, suurkaupunkien kaduille rakennetuilla katuratapyörittelyradoilla.

On hellyyttävän sinisilmäistä ajatella, etteikö tulevaisuudessa myös kisailu moottoriradoilla olisi mahdollista. Se ei tule toteutumaan vielä vuosiin, mutta vuosikymmen tai pari kaiken muuttaa voi.