Kimi Räikkösen tulevaisuudella spekulointi on asia, josta formulakansa ei tunnu koskaan pääsevän eroon. Ehkä se kertoo paljon suomalaiskuljettajan merkityksestä koko lajille.

38-vuotias suomalainen aloittaa ensi vuonna viidennen kautensa nykyisessä Ferrari-pestissään. Toinen periodi maranellolaistallin riveissä ei ole ollut yhtä hohdokas kuin ensimmäiset kolme vuotta viime vuosikymmenellä (hitto siitä onkin aikaa), mutta Jäämiehen voi silti sanoa suoriutuneen pestistään kelvollisesti. Ei talli olisi muuten hänelle näin monta jatkosopimusta tarjonnut.

Räikkösen on puhuttu ajavan viimeistä kauttaan jo useamman vuoden ajan, eikä 2018 tarjoa tähän poikkeusta.

Väitän, että Kimi Räikkönen voi olla Ferrarin mies vielä kaudella 2019.

Uidaanpa rohkeasti vastavirtaan:

Väitän, että Kimi Räikkönen voi olla Ferrarin mies vielä kaudella 2019.

Mutuiluun löytyy tällä kertaa perustelu, ja sen huomatakseen täytyy selata ensi kauden lähtöluettelon häntäpäähän.

Ferrari-juniori Charles Leclerc kantaa harteillaan superlupauksen leimaa, ja ainakin toistaiseksi monacolaiskuljettaja on ollut kaiken hehkutuksen arvoinen. F2-sarjaa tänä vuonna dominoinut monacolaiskuljettaja debytoi ensi kaudella kuninkuusluokassa, mutta ihmetekoja mieheltä olisi vielä kohtuutonta vaatia. Sauber (vai Alfa Romeoksiko sitä pitää nykyisin kutsua) tuskin kovinkaan kummoista kalustoa miehelle tarjoaa, minkä lisäksi edessä on oppivuosi.

Täytyisi tapahtua joko täydellinen sulaminen tai Jules Bianchin kohtalon kaltainen surullinen tragedia, jotta Leclercistä ei muodostuisi tulevaisuuden Ferrari-kuljettajaa.

Täytyisi tapahtua joko täydellinen sulaminen tai Jules Bianchin kohtalon kaltainen surullinen tragedia, jotta Leclercistä ei muodostuisi tulevaisuuden Ferrari-kuljettajaa.

2019 tulee kuitenkin liian aikaisin.

Ferrari ei ole koskaan luottanut kokemattomiin kuljettajiin. Vaikka Leclerc on kiistatta lahjakas, tekisi toinen oppivuosi Alfa Romeon (Sauberin?) ratissa miehelle hyvää. Sitten hän olisi valmis lunastamaan tehtävänsä vuonna 2020.

Sebastian Vettelin ja Ferrarin liiton jatkumiselle ei ole tällä hetkellä esteitä, joten Ferrari tarvitsisi jonkun ”lämmittämään paikkaa” Leclercille 2019.

Tähän pestiin Räikkönen sopisi täydellisesti. Yhteistyö Vettelin kanssa toimii, ja vaikkei suomalainen ole enää se sama F1-maailmaa otteillaan ihastuttanut Jäämies kuin yli kymmenen vuotta sitten, on hän edelleen valioluokan kuljettaja. Vuoden jatkopahvi sopii hänelle varmasti.

Muiden huipputallien kuskeista avoimille markkinoille suuntaavat ensi kauden päätteeksi Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas ja Fernando Alonso. He eivät kuitenkaan ole Räikkösen ajopaikan ykkösuhkaajia.

Yhteistyö Vettelin kanssa toimii, ja vaikkei suomalainen ole enää se sama F1-maailmaa otteillaan ihastuttanut Jäämies kuin yli kymmenen vuotta sitten, on hän edelleen valioluokan kuljettaja.

Se on poikkeuksellisen taitava Leclerc. Hänen hyppäämisensä Ferrarille jo 2019 ei ole toki mahdoton ajatus, mutta se vaatisi mieheltä täydellistä suorittamista ja Ferrarilta ajatusfilosofian muuttamista.