Ferrarin suomalainen tähtikuljettaja Kimi Räikkönen ei halua vielä tyrmätä F1:n uutta omistajatahoa Liberty Mediaa. Ennen omistajien arviointia maaailmanmestari haluaa nähdä, miten autot kehittyvät uusien sääntöjen tullessa voimaan 2021.

– He yrittävät tehdä sarjasta parempaa ja helpommin seurattavaa isommalle yleisölle. He yrittävät saada kansan mukaan lajin pariin. Toisaalta näemme heidän todellisen vaikutuksena vasta 2021 jälkeen, kun uudet säännökset tulevat voimaan, Räikkönen pohdiskeli Auto Hebdon haastattelussa.

Suomalaistähti on valmis antamaan tulevien sääntöjen rajoittamille autoille mahdollisuuden ennen, kuin tuomitsee Libertyn uudistuksia täysin.

– Uskon, että he ovat nähneet asian eteen paljon vaivaa. He ovat jutelleet kaikille ja kuunnelleet heidän mielipiteitään sekä kysyneet oikeita kysymyksiä. Kun saamme uudet autot näemme, olivatko päätökset hyviä, Ferrari-ässä sanoi.

F1:n omistajat ovat kaavailleet sarjaan vuoteen 2021 mennessä uusia autojen teknisiä ratkaisuja rajoittavia sääntöjä. Uudistukset koskevat erityisesti moottoreiden suorituskykyä ja teknologisten ratkaisujen valinnanvapautta.

Suunnitelmat eivät ole olleet kaikkien tallien mieleen. Esimerkiksi Räikkösen talli Ferrari on uhkaillut julkisesti vetäytyvänsä formuloista, jos lopulliset uudistukset eivät miellytä italialaistallia.