Formuloiden ranskalaisjätti Renault on määritellyt ensimmäisen tavoitteensa ensi vuodelle. Kuudenneksi viime kaudella maailmanmestaruuskamppailussa sijoittunut talli aikoo kivuta kolmen eniten testanneen valmistajan joukkoon ennen uuden kauden alkua.

– Meiltä löytyy taas intohimoa, kuten joka jouluna on ollutkin. Vain 10 tallia valmistaa varmasti mahtavan auton, joten meillä on oltava todella järjestelmällinen lähestymistapa. Meidän on keskityttävä niihin asioihin, joilla on todella väliä. Emme ole vielä määritelleet ensi vuoden MM-taistelun tavoiteitta, mutta ensimmäinen tavoitteemme on olla kolmen eniten testanneen tallin joukossa, Renaultin tallipäällikkö Cyril Abiteboul paljasti Motorsportille.

Viime vuoden talvella ranskalaismerkki jäi vain kuudenneksi testikilometreissä mitattuna. Renault ajoi testejä vain 1364 kilometrin edestä, kun taas kilpailijat Mercedes ja Ferrari testasivat kummatkin reilusti yli 2000 kilometrin verran.

Renaultin testaushaaveita helpottaa tallin voittama 6,5 miljoonan dollarin bonuspalkkio kuudennesta sijasta valmistajien MM-sarjassa. Abiteboul uskoo silti sijoituksen tuoman lisämotivaation olevan isompi tekijä ensi vuoden kampanjassa kuin rahapalkinto.

– F1 on ihmisistä kiinni. Resursseja toki tarvitaan, mutta ne eivät tuo mitään hurjaa eroa ensi vuonna. Ihmisten asenteet, motivaatiot ja tahtotila ovat tärkeimpiä asioita. Ne ovat todella tärkeitä, kun 1000 ihmistä puskee hommia koko talven saadakseen uuden auton valmiiksi, tallipäällikkö hehkutti.