Renaultin neuvonantajana työskentelevä F1-legenda Alain Prost uskoo, että McLarenin tuore kolmivuotinen moottorisopimus tuo ranskalaisvalmistajalle posiitivista painetta suoriutua moottoreiden kehitystyössään entistä paremmin.

Uutta sopimusta on kyseenalaistettu laajasti mahdollisten tallien välisten ristiriitojen vuoksi. Renaultin asiakastalleihin kuuluu jo valmiiksi McLarenin kovimpien kilpailijoiden joukkoon kuuluva Red Bull. Prost näkee kilpailuasetelmassa kuitenkin hyviäkin puolia.

– Se [sopimus] tuo meille painetta, se on varmaa. Meillä on nyt yksi kilpailija enemmän mukanamme. Tiedämme ja toivomme sen olevan kuitenkin positiivista painetta. Meidän on voitettava kaikki, Prost pohdiskeli Motorsportin haastattelussa.

Ranskalaislegenda jakoi Renaultille myös kehuja viime kauden loppukiristä. Varman verkkaista uutta nousua tehnyt talli onnistui taistelemaan itsensä kauden loppupuolella seitsemänneltä sijalta kuudenneksi MM-pisteissä.

– Jos katsotaan kautta kokonaisuutena, kuudes sija ei ole lainkaan huono tulos. Kauden toisella puolikkaalla oli useasti lähellä neljänneksi parasta tallia suorituskyvystä puhuttaessa. Meillä oli paljon luotettavuusongelmia moottoreiden kanssa. Kun luotettavuutta ei löydy, suorituskykykin laskee, Prost arvioi.

Viime kaudella MM-pisteissä yhdeksänneksi sijoittunut McLaren siirtyy ensi vuonna ensimmäistä kertaa tallin historiassa Renaultin koneisiin. Vuodesta 2015 alkanut moottorisopimus Hondan kanssa oli yhtään liioittelematta täysi fiasko. Tallipäällikkö Eric Boullier kuvaili vasta kolmivuotista tuskan taivalta japanilaismerkin kanssa ”todelliseksi katastrofiksi” perinteikkään brittitallin maineelle.